Montajul caramizilor aparente

 Montajul caramizilor aparente 1. Pentru placarea suprafetelor cu caramizi aparente klinker se vor folosi doar adezivi flexibili pentru placari grele de la producatori consacrati. Adezivul va fi intins intr-un strat subtire, pe suprafata de placat, cu o gletiera cu dinti. De asemenea se va aplica adeziv si pe spatele placutelor tot cu gletiera cu dinti in asa fel incat adezivul sa umple canalele pentru aderenta.
 Montajul caramizilor aparente 2. Placutele se vor fixa pe locul lor prin apasare puternica si usoara miscare stanga-dreapta. In urma fixarii nu trebuie sa mai ramana bule de aer in masa adezivului. Nu este necesara o amorsare prealabila.
 Montajul caramizilor aparente 3. Pentru a fi siguri ca obtinem rosturi uniforme vom fixa cativa stalpi din loc in loc si la colturi, iar intre acestia se va folosi sfoara de nivel.
Dimensiunile recomandate pentru rosturi sunt:
- pentru placile inguste DF (ladime de 52 mm) 10mm
- pentru placile late NF (latime 71mm) 12mm
Pentru obtinerea unui efect cat mai rustic recomandam rosturi de 12-14mm. 
Prin folosirea adezivilor recomandati placutelor nu vor mai luneca pe suprafata (perete) si astfel nu se va folosi nici un fel de ghidaj.
Montajul caramizilor aparente 4. Distribuirea placutelor se va face de la colt pana la o deschidere (fereastra, usa etc) sau intre deschideri. La capat de rand si la marginea deschiderilor se va evita folosirea bucatilor mici. Recomandam folosirea jumatatilor sau a elementelor de colt. Folosirea elementelor de colt va produce un aspect perfect de zidarie a peretelui. In lipsa elementelor de colt se pot taia jumatati de placuta, dar in acest caz aspectul estetic va suferii.
Montajul caramizilor aparente 5. Rosturile suprafetelor placate cu klinker se vor executa din mortar klinker. Acest tip de mortar nu contine saruri dizolvabile, se aplica foarte usor si nu pateaza suprafata caramizilor aparente. Mortarul klinker se prepara ca un mortar semi-uscat si se aplica cu ajutorul fierului de rostuit. Rosturilor astfel obtinute au un aspect rustic potrivit cu placutele. Prima data se executa rosturile orizontale.
Montajul caramizilor aparente 6. Dupa rosturile orizontale urmeaza executarea rosturilor verticale. Dupa aceea urmeaza finisarea imbinarii rosturilor orizontale cu cele verticale. Mortarul in surplus ce ajunge pe fata placutelor se indeparteaza usor cu o perie.

Inscrieti-va la newsletter pentru a primi noutati si oferte prin e-mail!

2016 © Kromston - Toate drepturile rezervate